Tule maitsma!

Ilmunud on Lõunakeskuse ajakirja "Kõik on koos" uus number! See ajakirja number on täis huvitavaid artikleid, sealhulgas artikkel Fama Keskusest, mida saad lugeda allpool.

Tutvustame sulle Narvas Fama Toidutänaval asuvaid mõnusaid söögikohti ja värske kaubaga poekesi, mis lausa ootavad külastamist! Head isu!

LIHAMAJA

Lihapood Lihamaja alustas oma tegevust juba 2006. aastal Narva Centrumis. Fama keskuses tegi pood uksed lahti aasta eest. Täna on see tuntud kohana, kust leiab alati laias valikus jahutatud lihatooteid ning grillimiseks sobivaid looma- ja linnulihast poolfabrikaate. Meie prioriteet on toodete värskus ja kvaliteet. Lihamaja eripäraks on käsitööna valmistatud sea- ja kanalihast šašlõkk. Pakume rohkem kui 15 sorti marinaade, nii et lemmiku leiab igaüks.

Marinaadi sortide seas on esindatud näiteks klassikaline Armeenia marinaad, brändimaitseline, lastele sobiv jogurtimarinaad, lisaks põnevad koore-sibula ja mango-tšilli kooslused. Tänu koostööle lihakombinaatidega lisanduvad meie sortimenti kevadsuvisel perioodil maitsvad veise- ja hirveliha grillvorstid. Samuti saab meie kaupluses valida endale meelepärase lihatüki ja teha sellest kohapeal hakkliha. Kiire ja mugav!

Soovime kõigile maitsvat ja mahlast suvehooaega ning ootame külla Lihamajja!

Tule maitsma!

 Tekst: Olesja Brokk, Foto: Roman Valuiskihh 

DI-JO MEAL

Tere kõigile, Di-Jo Meal siin! Mina olen kohviku omanik Dmitri Soloviev ja see on minu lugu. Soov hakata süüa tegema ilmutas end, kui olin kolmeaastane. Esimene oma kätega tehtud “söök” oli võilillesupp, millega tervet peret “toitsin”. Õnneks hiljem vahetasin “retsepte” ja hakkasin valmistama söödavaid toite: perele hommikusööke, ja nädalavahetuseti vanaema juures pannkooke. Aga mitte tavalisi, vaid erinevate täidistega (õunad, kookos, banaanid ja muu). Mõne aja pärast hakkasin katsetama liha ja kalaga. Alguses tegin kaks viga: kas soolasin üle või lisasin valesid vürtse. Mõistsin oma puudusi, kuid ei lõpetanud proovimist. Kindlasti andis lisajõudu teadmine, et lähedased ütlesid alati, et peaksin olema kokk. Usun, et need sõnad lükkasid mind oma lemmikametile veelgi lähemale.

Kooli lõpus teadsin kindlalt, et lähen kokaks õppima. Kui sai omandatud pagar-kondiitri elukutse, ärkas kõik ellu – tahtsin oma teadmisi ja oskusi demonstreerida. Otsustasin valmistada perele peolaua, mis üllatas ja rõõmustas nii sugulasi kui ka külalisi, kes tähistamisele tulid. Sellest hetkest alates hakkasid sõbrad ja sõprade tuttavad tellima minult peolauda juubeliteks või bankettideks või lihtsalt nädalavahetuse õhtusöökideks. Mida enam edasi arenesin, seda rohkem saavutasin.

Kui sain 16, tekkis esmakordselt plaan avada oma söögikoht. Kahjuks olin tollal liiga noor ja loomulikult puudus ka rahaline võimalus. Siiski seadsin endale eesmärgi – koguda kapitali päris oma ettevõtte avamiseks. See on mul õnnestunud ja olen selle üle lõpmatult rõõmus. Üks unistus on täitunud!

Mina ja mu meeskond oleme Di-Jo Meal kohvik Narvas Fama Keskuses. Üks meie olulisim põhimõte on, et iga roog peab valmima ainult kvaliteetsetest ja värsketest toorainetest. Ja oma põhimõtetega me vastuollu ei lähe! Meie slogan on: “Me ei jäta kedagi näljaseks ega kurvaks”. Teisisõnu: Di-Jo Meali menüü on mitmekesine, kust leiab endale meelepärase iga külaline, olgu ta pisike või suur! Kohvikust saab alati värskeid omatehtud küpsetisi ja suppe, käsitööna valminud pelmeene ja vareenikuid, samuti erinevaid suupisteid ja pearoogi. Muide, peame oma burgereid – või õigemini nende kotlette – päris erilisteks. Esiteks on need isetehtud, teiseks – nende paksus on 2 cm. See tähendab, et loodud on kõik eeldused ebareaalselt maitsvaks ja mahlaseks burgeriks.

Kohvik on meie kõigi ühisprojekt, millesse kogu meeskond suhtub suure armastusega. Klientide tagasiside põhjal liigume õiges suunas. Loodame, et saame teid rõõmustada ka edaspidi. Tule meile külla, meil on hea meel sind näha!

Tule maitsma!

 Tekst: Dmitri Soloviev, Foto: Anna Markova 

COFFEE BREAK TIME

Meie ettevõte on asutatud 2018. aastal ja tegevus suunatud kiirtoidule. Oleme väga uhked oma retseptide üle – kõik meie road ja kastmed valmivad unikaalsete kooslustena, mis on omased ainult meie kohvikule. Toidu valmistamisel kasutame vaid Euroopas toodetud kvaliteetseid tooteid. Meie mitmekesises menüüs on lai valik maitsvaid kana- ja veiselihavrappe ning erinevaid lisandeid, millega maitset veelgi rikastada. Lisaks pakume laia valikut burgereid, mille valmistamisel kasutame ainult eestimaist veiseliha. Väga populaarsed on meie kastmed, mille koostist ja maitset oleme pikalt välja töötanud ning hoiame suures saladuses.

Nelja tegusa aasta jooksul oleme avanud kiirtoidukohad Narvas, Narva-Jõesuus, Jõhvis ja Kohtla-Järvel. Jätkame aktiivset tegutsemist ja retseptide täiustamist. Lähiajal plaanime avada ka laienenud grillmenüüga restorani. Tule meie kohvikuga tutvuma!

Tule maitsma!

 Tekst: Elena Punger, Foto: Anna Markova 

MONK

18 aastat tagasi tuli Indiast Eestisse Balli Chouhan, kaasas suur soov tegutseda ja avastada uusi horisonte. Töötades ühes suures Tallinna hotellis, unistas Balli alati oma äri avamisest – Aasia restoranist, kus saaks külalistele pakkuda tõelist India tunnet ning avada parimate Aasia roogade saladusi. Nii nagu elus ikka juhtub – kui sul on idee ja eesmärk, on kõik võimalik! Balli avas oma esimese restorani Saaremaal kaubanduskeskuses Auriga. Algus oli raske, sest korraga pidi töötama nii restoranisaalis kui ka köögis. Toidukoht ei saanud kohe populaarseks, kuid külalised, kes seal käisid, tulid ikka ja jälle tagasi. Järk-järgult, ehitades ambitsioone, tehes pingutusi ja pühendudes täielikult tööle, kogus Balli kokku suurepärase meeskonna, kes hindab ühist eesmärki ja peab Monki tiimi oma perekonnaks.

Täna on Monkil viis restorani, neist kaks Saaremaal, üks Jõhvis ja kaks Narvas. Juba sel aastal lisandub nimekirja veel kaks uut kohta, mis üllatavad nii heade maitsete kui ka suurepärase teenindusega. Teiste sõnadega: igapäevane ja esmaklassiline töö pluss igasse rooga panustatud armastus ongi Monk!

Tule maitsma!

 Tekst: Darja Skopits, Foto: Anna Markova 

PEETRI PIZZA & FITLAB

Mõnus krõbe koorik, täiuslik kaste ja praejuust – kõik see kokku on Peetri Pizza Fama! Juba 33 aastat on Peetri Pizza olnud Eesti pizzeria’de lipulaev. Nüüd on meie parimatest pitsadest saanud kohalike lemmikud ka Narvas! Lisaks põhimenüüle ja suurele pitsavalikule ei lakka Peetri Pizza oma külalisi üllatamast, käies alati aja ja moesuundadega kaasas. See tähendab, et pöörame aina enam tähelepanu tervislikule täisväärtuslikule toidule. Sest mitte ainult naised, vaid ka mehed tahavad olla ilusad ja heas vormis. Võitluses ülekaaluga ohverdavad paljud oma lemmiktoidud. Inimene lõpetab oma pitsabaaride külastamise, uskudes, et seal valmistatud toit võib figuuri kahjustada. Tegelikult on olukord teine – võid pitsat süüa ja mitte paksuks minna.

Tule maitsma!

 Foto: Anna Markova 

Selle kevade uudis on FitLabi ja Peetri Pizza koostöös välja töötatud uue generatsiooni pitsad. Oleme välja arvutanud kalorid ja valgud, rasvad ning süsivesikud, samuti on koostis viidud vastavusse fitnesstreenerite ja professionaalsete toitumisspetsialistide retseptidega.

Astu Fama Toidutänavalt läbi ja proovi järele!

Tule maitsma!

 Tekst: Darja Skopits, Foto: Anna Markova 

Interesting reading