RETSEPT

Maasikatega rulltort Share

Parim tort emadepäevaks on loomulikult maasikatort! See helge, pehme ja maasikamagus pidupäevamaius valmib üsna lihtsalt, näeb välja aga põnev, eriti lahtilõigatult. 
Parimad maasikad ootavad sind turu puu- ja köögiviljalettidel ja õige Itaalia mascarpone leiad Eugenio’s Gastronoomia letist. 

Biskviitpõhi:
4 muna (M)
1,5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
0,5 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Täidis:
300 g maasikaid
3-4 sl suhkrut
500 toasooja mascarpone toorjuustu
kaunistuseks maasikaid, ürte, söödavaid lilli

Vahusta munad suhkruga hästi tugevaks heledaks vahuks. Sega eraldi kausis omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool. Sõelu munavahule. Sega jahusegu munavahuga ühtlaseks õrnalt, et vahu struktuuri mitte lõhkuda. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota tainas umbes 1 sentimeetrise kihina küpsetusplaadile. Küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 7 minutit. 
Kui tordipõhi ahjus küpsemas, lõika valmis veel üks ahjuplaadi suurune küpsetuspaberi tükk ja puista sellele suhkrut. Kummuta ahjust tulnud tordipõhi tagurpidi suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda õrnalt tõmmates peale jäänud küpsetuspaber ja lase põhjal jahtuda. Lõika servad ühtlaseks, nii et saad korrapärase ristküliku. 
Püreesta maasikad suhkruga. Kata jahtunud põhi 5 sl maasikapüreega. Sega ülejäänud maasikapüree mascarponega. Määri ⅔ maasika-mascarpone kreemist maasikakihile. Lõika tordipõhi pikuti neljaks või viieks laiaks ribaks. 
Aeg tort kokku panna! Keera üks ribadest kokku ja tõsta püsti serveerimisalusele. Selle ümber keera järgmine riba. Jätka, kuni kõik ribad on tordiks keeratud. Kata servad ülejäänud kreemiga.
Kaunista tort meelepäraselt.

Fotod ja retsept: Mari-Liis Ilover