7-8 tk
Puhas klassika! Külma tartar-kastmega haugikotletid maitsevad superhead ja valmistamine on lihtsamast lihtsam. Siin retseptis ei ole kasutatud riivsaia, nii et tegu täitsa gluteenivabade pätsikestega. Haugi luude pärast pole vaja muretseda, hakklihamasin või köögikombain purustavad need täiesti peeneks.
Koostisosad:
1 sibul
1 sl rapsiõli
500 g haugifileed
1 kartul
3 sl hapukoort
1 muna
2 sl hakitud tilli
praadimiseks õli ja võid
Tartar-kaste:
2 marineeritud kurki
2 dl hapukoort
2 sl majoneesi
2 sl hakitud tilli
soola
Valmistamine:
Haki sibul. Hauta pannil läbipaistaks ja kergelt kuldseks, umbes 7 minutit. Riivi kartul peene riiviga. Lase haugifilee läbi hakklihamasina või purusta köögikombainis. Pane kaussi omavahel haugifilee, pannilt sibul, riivitud kartul, hapukoor, kahvliga lahtiklopitud muna, till. Lisa soola ja sega ühtlaseks kotletitainaks. Vormi sellest pätsikesed ja prae pannil kuumas või ja õli segus (1:1) mõlemalt poolt kuldseks, kokku umbes 10 minutit.
Kastmeks haki hapukurgid väikesteks kuubikuteks ja sega ülejäänud ainetega.
Söö haugikotlette kastmega, kõrvale sobib suurepäraselt ka tatar.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover