Koostisosad:
200g küpsiseid
100g võid
500-550g kõrvitsat
300g toorjuustu
300g vanilje kohupiimapastat
100g suhkrut
4 muna
1 vaniljekaun
Valmistamine:
Puhasta kõrvits ning haki kuubikuteks. Küpseta neid ahjus 200 kraadi juures 25 minutit. Lase jahtuda. Sega omavahel kokku purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderatud koogivormi põhja. Blenderda kõrvits, kui mass on paksuvõitu lisa juba 1-2 muna. Sega omavahel kohupiimapasta, suhkur, munad ja vaniljekauna sisu. Sega omavahel toorjuust ja kõrvitsapüree. Pigem sega võimalikult vähe! Ning lõpuks sega kohupiim ja toorjuust, segu peaks tulema hapukoore taoline. Vaata, et üle ei sega, muidu muutub täidis vedelaks. Kalla koogivormi ning küpseta 160 kraadi juures 40-50 minutit. Lase jahtuda ning külmikus veel paar tundi seista. Kaunista ja naudi!
Retsept ja pildid: Sandra Daškova