RETSEPT

Kõrvitsa-toorjuustukook Share

Koostisosad:

200g küpsiseid

100g võid

500-550g kõrvitsat

300g toorjuustu

300g vanilje kohupiimapastat

100g suhkrut

4 muna

1 vaniljekaun

Valmistamine:

Puhasta kõrvits ning haki kuubikuteks. Küpseta neid ahjus 200 kraadi juures 25 minutit. Lase jahtuda. Sega omavahel kokku purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderatud koogivormi põhja. Blenderda kõrvits, kui mass on paksuvõitu lisa juba 1-2 muna. Sega omavahel kohupiimapasta, suhkur, munad ja vaniljekauna sisu. Sega omavahel toorjuust ja kõrvitsapüree. Pigem sega võimalikult vähe! Ning lõpuks sega kohupiim ja toorjuust, segu peaks tulema hapukoore taoline. Vaata, et üle ei sega, muidu muutub täidis vedelaks. Kalla koogivormi ning küpseta 160 kraadi juures 40-50 minutit. Lase jahtuda ning külmikus veel paar tundi seista. Kaunista ja naudi!

Retsept ja pildid: Sandra Daškova