Oreod üksinda viivad juba keele alla, aga kui lisada veel juurde maasikad ja paigutada kogu kupatus koogi peale- imeline! Tegu on ilmselt maiusega, mis sobib absoluutselt igaks sündmuseks. Ilus välimus ja veel ilusam maitse. Tuleb ka ära mainida, et koogi tegemiseks ei ole tarvis ahju, põhjalikest kondiitrioskustest rääkimata, saavad sellega hakkama kindlasti ka kõik, kellele on jõukohane küpsiste purustamine, maasikate tükeldamine ja koore vahustamine. Isegi kui Sa pole suurem asi küpsetaja, siis seda retsepti tasub igal juhul ära proovida!
Koostisosad
300 g Oreo Küpsiseid +kaunistuseks mõned küpsised
50 g võid
400 g maitsestamata toorjuustu (toasoe)
200 ml 35% koort
u 300 g maasikaid
100 g Oreo tükkidega šokolaadi (Milka)
lisaks kaunistuseks küpsisetükke, söödavaid lilli,piparmünti, melissi, jänesekapsast jms
Valmistamine
Esmalt tee koogipõhi. Purusta 150 g küpsiseid peeneks puruks. Kõige mugavam on seda teha teradega köögikombainiga, aga võib ka kilekotti pandud küpsised taignarulliga lihtsalt puruks tampida. Sulata pliidil väikeses potikeses või mikros või. Sega sulavõi küpsistega. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisepurust põhi ühtlase kihina vormi põhjael. Tõsta koogivorm täidise külmkappi, kuni valmistad täidist.
Täidise valmistamiseks haki veel 150 g küpsiseid väiksemateks tükkideks, see ei pea päris puru olema – hea, kui kreemis on küpsisetükke ka tunda. Vahusta koor üsna tugevaks vahuks, lisa toasoe toorjuust ja mikserda veel mõned tiirud, kuni kreem on ühtlane. Lisa kreemile küpsisetükid ja sega läbi.
Võta koogivorm külmkapist välja. Määri pool kreemist koogipõhjale. Lõika 6-7 maasikat väiksemateks tükkideks ja kata nendega ühe kihina kreem. Määri maasikatele teine pool kreemist.
Nüüd tõsta kook külma tahenema. Tavalises külmkapis võiks ta seista üleöö. Olen ise protsessi kiirendanud nii, et tõstan vormi sügavkülma, kus ta pooleteise või max 2 tunniga hangub just parajaks. Rohkem pole vaja, sest se ei ole jäätunud kook. Kui sügavkülmik on oma kiirtöö teinud, võib kooki kohe sööma hakata või tõsta tavalisse külmkappi ootele.
Kaunista kook enne söömist rikkalikult: kuhja küpsise- ja maasikatükke, säti sinna tükeldatud šokolaadi ja puista peale piparmünti või melissi. Sobivad ka söödavad õied, eriti mõnusad olid siis hapukad jänesekapsad.
Kook ongi valmis, mis muud kui naudingutele!
Retsepti ja piltide autor: Mari-Liis Ilover