u 600 ml
Pohlad purki! Kadakamarjadest metsase nüansi saanud pohlamoos on ideaalne ulukilihaga, samuti sobib ta talvel hästi verivorstidega, külma jõulupraega ning terriini või pasteediga
Koostisosad:
500 g pohli
250 g moosisuhkurt
noaotsaga soola
1 tl musta pipra teri
8 vürtsitera
2 sl kadakamarju (purusta uhmris või noaga kergelt)
1 sl kuivatatud tüümiani
Valmistamine:
Tõsta pohlad potti. Lisa paar supilusikatäit vett, suhkur ja maitseained. Kadakamarjad purusta eelnevalt kergelt uhmris või haki veidi peenemaks, nõnda tuleb neist veelgi rohkem maitset. Keeda moosi 10-15 minutit. Eemalda vaht. Vala kuumalt purkidesse ja kaaneta.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover