neljale
Lihtsad ja puhtad Eesti maitsed, mis sobivad talveaega ideaalselt. Paku kasvõi jõulululaual, kaaslaseks hapukapsas. Parajalt rasvaseid searibisid pakuvad mitmed Lihasaali müüjad, pildil olev toit on tehtud Oma Põrsast pärit kulinaarse ribiga.
Koostisosad:
u 1,2 kg searibisid ühe tükina
1,5 sl mett
2 sl sinepit (vali oma maitse järgi kas kangem või mahedam )
500 g kartuleid
1 sl köömneid
soola, musta pipart
Valmistamine:
Maitsesta ribid korralikult igast küljest soola ja musta pipraga. Mätsi ühtlaselt mee ja sinepi seguga kokku. Lase toasoojas 1 tund maitsestuda. Maitsestumise aeg võib olla ka pikem, kasvõi üleöö, aga sel juhul hoia liha külmkapis. Tõsta ribid rasvasem pool all suuremasse ahjuvormi (arvesta, et ka kartulid peavad pärast sinna mahtuma), kata vorm fooliumiga. Küpseta 150 kraadi juures 2 tundi.
Vahepeal keeda kartulid soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, u 15 minutit. Kui kartulid on väga suured, poolita nad enne keetmist. Vala vesi ära ja lase kartulitel ilma kaaneta taheneda.
Kui ribid on 2 tundi ahjus olnud ja pehmed, tõsta vorm ahjust välja. Tõsta ahju temperatuur 200 kraadini. Lao kartulid liha juurde ahjuvormi ja pöörita neid ribidest välja sulanud rasvas. Puista kartulitele köömneid. Rösti nii liha kui kartuleid veel 200 kraadi juures veel pool tundi. Ära nüüd enam vormile katet pane, nii pruunistub kõik kenasti ahvatlevalt särisevaks.
Retsept ja pildid: Mari-Liis Ilover