RETSEPT

Grillitud vahemerepärased köögiviljad feta ja oliividega Share

Grillitud köögiviljad sobivad kas eraldi taldrikutäiena söömiseks või grillitud liha/kala kõrvale. Sellised köögiviljad ei pea pakkudes olema kuumad, parimad on toa- või siis õigemini suvisel õuetemperatuuril.

Ilusad värsked köögiviljad ja ürdid ootavad turu köögiviljalettidel, kvaliteetset fetat ja maitsvaid päikesekuivatatud ja muid oliive pakub Kalamata lett. Oliiviõli saad ka sealtsamast Kalamata letist või Egenio’s Gastronoomiast, kus müüakse ka balsamico’t. 

Kogus: neljale
1 suvikõrvits
1 baklažaan
2 paprikat
2 punast sibulat
kirsstomateid
u 2 sl oliiviõli 
u 1 sl balsamico’t
soola, musta pipart
100 g feta juustu 
peotäis musti oliive

Lõika suvikõrvits ja baklažaan u 0,5 cm paksusteks ratasteks. Puhasta paprikad seemnekodadest ja lõika sektoriteks. Tükelda ka sibul suuremateks sektoriteks. Kirsstomatid las jäävad kobara külge, nii on neid lihtsam grillil ümber pöörata. 
Tee kõik köögiviljad kergelt õliseks ja grilli keskmise kuumusega grillil, kuni kuumus on neist kenasti läbi käinud ja grillitriibud peal. Alusta baklažaaniga, siis lisa suvikõrvits ja lõpuks tomatid, nii küpsevad nad valmimise järjekorras.
Kui köögiviljad grillitud, tõsta nad eraldi vaagnale. Haki sisse punet (või tüümiani, rosmariini, basiilikut, peterselli vm meelepäraseid ürte). Lisa soola ja värskelt jahvatatud musta pipart, sega hulka veidi oliiviõli ja maitse järgi balsamico’t. 
Pudista peale feta juust ja oliivid.

Foto ja retsep: Mari-Liis Ilover