RETSEPT

Krõbedad saiad kitsejuustukreemi ja grillitud virsikutega (taimetoit) Share

Meelepärast hapusaia, baguetti, ciabattat või sepikut
3 virsikut

30 g vedelat mett

30 g võid + ekstra saiale määrimiseks

100 g pehmet kitsejuustu

80 g toorjuustu

1/3 tl cayenne’i pipart

Serveerimiseks tüümiani

Valmistamine: 
Määri saia viilud mõlemalt poolt võiga ja grilli kummaltki poolt kuldseks. 
Sulata või ja mesi ning sega hulka cayenne’i pipar. Lisa sektoriteks lõigatud virsikud ning sega läbi. Grilli virsikuid kummaltki poolt, samal ajal pintseldades neid mee-või seguga. 
Vispelda või mikserda toorjuust ja kitsejuust kohevaks. Määri kreem krõbedatele saiadele, lisa küpsed virsikud, soovi korral nirista peale veel mett ja serveeri värske tüümianiga. 

Kitsejuustukreemi-virsiku krõbedikud sobivad hästi nii järelroaks, eelroaks, suupisteks, suvisele peolauale kui ka lihtsalt põnevaks vahelduseks. 

Retsepti autor: @miaspiration