RETSEPT

Lambalihatäidisega pirukad Share

Nende pisipirukate täidiseks sobib tegelikult sama hakklihasegu, mida ka burksides kasutatud ehk siis ühe tegemisega võid teha kohe kahe toidu jaoks sobivalt maitsestatud hakklihasegu valmis. Pirukad on mõnusad näiteks puljongi juurde pakkumiseks, aga sobivad hästi ka pidulauale. Parimad soojalt.

Aeg: kokku 30 minutit

Portsjon: 8 pirukat

Koostisosad:

200 g võiga pärmi-lehttainast

250 g lamba hakkliha

1 väiksem sibul hakituna (võid sibula eelnevalt pannilt kergelt läbi hautada)

1-2 hakitud küüslauguküünt

½ tl jahvatatud vürtsköömneid

½ tl kaneeli

1 tl mett

1 tl suitsutatud paprika pulbrit

Peotäis hakitud värsket münti ja koriandrit

Soola ja pipart

Seesamiseemneid

Pintseldamiseks lahtiklopitud muna

Valmistamine:

    Sega kokku hakkliha, sibul, küüslauk, vürtsköömned, kaneel, mesi ja paprika pulber. Lisa ka hakitud münti ja koriandrit. Maitesta segu soola ja pipraga.

    Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks pikaks ristkülikuks. Vormi hakklihast ca 2-3 cm jämedune „vorst“ ja säti see taina keskosale. Keera taina küljed üle liha ja keera tainast moodustunud rull ümber nii, et liitekoht jääb allapoole. Lõika terava noaga tainarullist paraja suurusega pirukad. Pintselda neid pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid.

    Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures ca 20 minutit või kuni pirukad on kuldsed ja läbi küpsenud. NB! Ära liiga suuri pirukaid vormi, siis võid olla kindel, et liha piruka sees läbi küpseb. Serveeri soojalt.

    Retsept: Tuuli Mathisen