RETSEPT

Maasika-rabarberi pirukas ehk maasikatart särtsaka rabarberiga Share

Koostisosad:

1 pakk sügavkülmutatud magusat muretaigent, eelistatud võiga :)

2 muna

30gr tuhksuhkur

80gr suhkur

50gr mandlijahu

Ca 75-100gr maasikaid

2 peenemat rabarberivart

1tl vaniljepastat

Näpuotsaga soola

6-7 piparmündilehte 

5-6spl siirupit

Esmalt võta 3-4 tunniks sügavkülmutatud taigen toatemperatuurile sulama. Kui taigen on juba töötlemisvalmis, võid ahju sooja panna 180 kraadi juurde. Võita oma piruka pann veidikese võiga ja aseta eelnevalt veidi õhemaks rullitud taigen ilusti vormi, nii et kõik ääred oleks samuti ühtlaselt taignaga kaetud. Torka kas kahvliga taignasse augud või vala peale kuivatatud oad / herned ja küpseta ca 10 minutit. 

Samal ajal saad valmistada täidised. 

Täidis nr. 1

Sega kokku muna, suhkur, tuhksuhkur, mandlijahu, vanilje pasta ja sool

Täidis nr. 2

Tükelda maasikad, sega kokku siirup (mina kasutasin arooniasiirupit), piparmünt. Ja lõika rabarberivarred 2,5-4cm pikkusteks rombideks. Selleks ajaks peaks pirukataigen juba piisavalt küps olema. Esmalt vala taignale täidis nr.1 ja seejärel maasikad. Ning kõige lõpuks aseta rombideks lõigatud rabarber. 

Küpseta 15-20 minutit 180 kraadises kuumuses. Sõelu peale veidike tuhksuhkrut ja naudi!