Mahlane lõhefilee on tõeliselt hõrk suutäis. Eriti hõrguks saab aga lõhefilee siis, kui seda maitsestada mee, apelsini ja ingveriga. See on hästi mõnus maitsekooslus. Tulemuseks on lausa piduroa mõõtu roog, mis pakub maitsenaudingut ja aitab välja tuua lõhefileest parimad maitsenüansid. Hea lihtne valmistada ja soovi korral võib apelsini ka greibiga asendada. Värske ja hapukas tsitruse maitse aitab tasakaalustada lõhe külluslikku maitset ja rasvast olemist. Mesi muudab aga koosluse magusamaks ning ingver lisab veidi särtsakust. Soolaka maitse eest hoolitseb sügavalt soolakas sojakaste. Kokku moodustubki kergelt sõltuvust tekitav maitsekombinatsioon ja samas ei ole sellise kala valmistamine üle jõu käiv kellelegi. Suvisel ajal võib sama marinaadiga lõhet valmistada ka grillil. Kui soovid veidi grillinüanssi ka ahjulõhele anda, võid lõpuks ahjus grillelemendi all lõhe pealispinnale veel kuldse viimistluse anda. Väldi samas üleküpsetamist, sest siis muutub lõhe kuivaks ja tuimaks.
4-le
Valmistamisaeg: 35 minutit
4×200 g lõhefileed
2 sl mett
1 apelsini mahl ja peenelt riivitud koor
1 tl hästi peenelt riivitud ingverit
2 küüslauguküünt, peenelt hakituna
2-3 sl sojakastet
Soola ja pipart
Apelsiniviile
Aseta lõhefileest lõigatud tükid ahjuvormi üksteise kõrvale. Maitsesta soola ja pipraga. Sega omavahel mesi, riivitud ingver, hakitud küüslauk , apelsinimahl ja -koor ning sojakaste. Kalla kaste lõhefileed tükkidele. Tõsta kalatükkide juurde apelsiniviilud. Küpseta 180 kraadi juures ca 15-20 minutit vastavalt lõhetükkide paksusele. Viimases otsas võid ahju lülitada grillrežiimile ja lõhetükke veel grilli all paari minuti jooksul kergelt pruunistada. Serveerides kalla kalale peale pannile valgunud kaste, aseta lõhele mõned apelsiniviilud, paku juurde värsket salatit, ahjuköögivilju või muid meelepäraseid lisandeid.