RETSEPT

Õunamoos kondenspiimaga Share

See on üks tõeliselt maitsev õunamaius, mida õunahooajal kindlasti valmistada tasub. Täna kondenspiimale muutub õunamoos kreemiseks ja siidiseks. Just selline maius, mida tasub sättida röstitud saiale, pannkoogile või oma lemmikpudrule silmaks. Katsetada võib nii tavalise kondenspiimaga, samas väga mõnus jääb see ka karamelli kondenspiimaga, sest õun, teatavasti, karamelli armastab. Igal juhul tasub see õunamaius plaani võtta. Võid leida uue lemmiku. Ja kui endal õunaaeda ei ole, siis suurepärase valiku kodumaiseid õunu leiad Keskturult.

Kogus: 1,5 liitrit

2 kg õunu

sidrunimahla

400 g kondenspiima (sobib nii tavaline kui ka karamelli kondenspiim)

2 dl vett

200-300 g moosisuhkrut

Pese ja tükelda õunad. Eemalda südamik. Tõsta õunad potti, piserda sidrunimahlaga ja kalla peale 2 dl vett. Lase keema tõusta, alanda kuumusta ja auruta õunu 15-20 minutit, kuni need pehmed. Suru läbi sõela ja viska sõelale jäänud koored ära. Kalla sõelutud õunad potti, lisa kondenspiima ja moosisuhkur. Lase keema tõusta, alanda kuumusta ja keeda siis vaiksel tulel pidevalt segades (NB! Ole ettevaatlik, et moos põhja ei kõrbeks) 7-10 minutit. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Säilita jahedas.